Το «Σπήλαιο των Λιμνών Αλλάζει» Ένα Ορατόριο για τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας

Με αφετηρία την ιστορία του Σπηλαίου, την περίφημη αλληγορία, που ξεδιπλώνεται στο σπήλαιο Λιμνών αποκτάει παλαιοντολογικό & σπηλαιολογικό μουσείο.

Το διοικητικό συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης ‘’Σπήλαια λιμνών Καστριών’’αξιοποιώντας το κτήριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος ο χώρος εστίασης προχωρά στην αναπαλαίωση του και στοχεύει στην κατασκευή μουσείου. Το μουσείο αυτό θα είναι κέντρο τεκμηρίωσης, προσβάσιμο στους επισκέπτες των σπηλαίων και μέσω αυτού θα λαμβάνουν πληροφορίες Παλαιοντολογικού – Σπηλαιολογικού – Γεωλογικού και Περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Η λειτουργία του χώρου αυτού όταν παραχωρηθεί σε χρήση θα αποτελεί αναπόσπαστο και απαιραίτητο στοιχείο για να γίνεται κατανοητό από τον επισκεπτη το μεγαλείο του σπηλαίου λιμνών.Στις φωτογραφίες βλέπουμε εργασίες που γίνονται, στο παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο, με σκοπό να αλλάζει όψη ώστε να δένει δένει με το φυσικό περιβάλλον μέσα από την πέτρα και το ξύλο.

Η ενέργεια αυτή αποτελούσε ένα όραμα του διοικητικού συμβουλίου των σπηλαίων και προσωπικά του Προέδρου Σωτήρη Δουκλιά και του Δημάρχου Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά.

Σχετικές δημοσιεύσεις